Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/vhosts/montagestandaard.nl/httpdocs/core/classes/log.php on line 26
Bestel een Montagestandaard fiets online
logo

Montagestandaard fiets

Elke fietsliefhebber is zuinig op zijn materiaal, zodat de fiets goed blijft functioneren. Dit geldt voor de mountainbike, maar ook voor de racefiets, trekkingfiets of stadsfiets.Het uitvoeren van onderhoud of reparaties is lichamelijk een zware bezigheid als de fiets op de grond staat. Het ophangen  van de fiets aan touwen is ook niet de beste oplossing, want de fiets is dan continu aan het wiebelen.

Montagestandaard.nl rekent af met dit probleem en biedt voor elke fietser de beste oplossing om met veel plezier aan de fiets te werken. Een montagestandaard zorgt ervoor dat de fiets op de ideale werkthoogte te plaatsen is en niet meer omvalt of wiebelt! De montagestandaarden die verkocht worden zijn grofweg in twee soorten te onderscheiden, het 'klemmodel' en het 'tafelmodel'.

Het klemmodel (Trivio Pro - Trivio Expert - Tacx T3325 - ParkTool PCS-9 - ParkTool PCS-10 - Feedback Sports Ultralight - Feedback Sports Pro Elite)

Deze montagestandaarden worden gekenmerkt door een grote klem waarin de fiets met het frame of zadelpen vastgezet wordt. De montagestandaarden zijn vaak inklapbaar, zodat ze eenvoudig op te bergen zijn of mee te nemen.
Voordelen:
- Geschikt voor fietsen met een apart frame-ontwerp
- De wielen en pedalen kunnen draaien als de fiets gemonteerd is
Nadelen:
- Minder stabiele constructie dan een 'tafelmodel'.

Het tafelmodel (Tacx T3000 - Tacx T3350 - Tacx T3075 - Feedback Sports Sprint)

Bij deze montagestandaarden wordt de fiets bevestigd met het trapasgedeelte en/of de voorvork. Deze montagestandaarden zijn zeer stabiel en daardoor uitermate geschikt voor zware werkzaamheden aan bijvoorbeeld de trapaslagers.
Voordelen:
- Dankzij de stabiele constructie zeer geschikt voor zwaardere reparaties
Nadelen:
- Sommige modellen zijn niet geschikt voor alle frame-ontwerpen.
- Er dient altijd een wiel gedemonteerd te worden.